sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lomatunnelmia

Tervehdys auringosta!

Paivat ovat kuluneet hujahtaen eika blogin kirjoittamiselle ole oikein loytynyt aikaa. Kaksi lasta pitavat meidat kylla taystyollistettyina, joten oma aika on ollut kortilla. Mutta nyt nayttaa, etta Santella alkaa rytmi vakiintua, joten pystyy vahan paremmin irrottautumaan ja istahtamaan koneelle.

Vajaan viikon reissun kokemuksella voi sanoa, etta valitsimme oikean matkakohteen. Ajatus ihanasta rentouttavasta rantalomasta etaisella paratiisisaarella ei vaan toteudu kaytannossa, kun matkassa on mukana kaksi alle 4-vuotiasta.

Vaite: "Rannalla olo on ihanaa ja rentouttavaa." Ei pida paikkansa. Toissa paivana lahdimme klo 10.30 jalkeen Timosten kanssa retkelle ajatuksena ottaa lavataksi ja ajaa silla Jomtienin rannalle. Ensin kavelimme n. 500 m paahtavassa helteessa isomman tien varteen josta saimme onneksi nopeasti taksin. Rannalla parkkeerasimme etummaiseen rantatuoliriviin varjojen alle. Stella viihtyi kohtuuhyvin hiekkalinnaa rakennellen ja rantavedessa kahlaillen, mutta Santea kun ei voi laittaa polttavalle hiekalle, meressa poitsu jaksaa hetken olla sylissa mutta kaipaa selvasti liikkumatilaa. Samy yritti saada vasynytta poikaa nukahtamaan rattaisiin, mutta ei vaan onnistunut. Kaiken lisaksi Samy sai jonkun karmean akuutin vatsakouristuskohtauksen ja vietettyaan puolisen tuntia rantaravintolan vessassa (ja vessan lattialla puolitajuttomana) paatimme ottaa nopeimman reitin takaisin hotellille. Taisi olla meidan ensimmainen ja viimeinen rantsureissu taman matkan aikana..

Vaite: "Hotellin altaalla on tylsaa." Sanoisin, etta hotellin altaalla on helppoa ja rentouttavaa. Ainakin niin kauan kun kaikki ovat kyllaisia ja hyvin levanneita. Ja namakin asiat on helpointa jarjestaa hotellin altaalle. Altaalle on mukava siirtya aamupalan jalkeen ja jos jotakin jaa huoneeseen, sen voi napparasti hakea. Ja koska hotellimme ei ole pelkka hotelli, vaan suurin osa huoneistoista on yksityisten ihmisten omistuksessa, porukkaa altaalla on todella vahan eika "nallekerhoon" kuulu paljonkaan muita kuin meidan ja Timosten lapset. Altaalla on myos ihana viettaa paiva, kun on edellisena paivana tehnyt JOTAKIN :)

Vaite: "Majoituksesta on turha maksaa kun hotellilla kaydaan vaan nukkumassa." Poh, hotellihuone on nyt meidan kotimme! Vietamme siella kohtuullisen paljon aikaa, silla
a) siella on ilmastointi = ihanan viileata,
b) Sante saa konttailla ja leikkia siella rauhassa ja Stellalla on omat lelut ja leffat ja pelit mukana,
c) kohtuuhyvin varustellussa keittiossa on mahtava tehda aamupalat ja valilla muitakin aterioita, ei tarvitse aina lahtea koko kolonnan kanssa ulos syomaan. Aamuisin olen tehnyt blenderilla ihania smoothieita tuoreista hedelmista ja cashew-pahkinoista. Lisaksi taalta saa duriania mika on minun suurta herkkua ja Samyn inhokkia ;)
d)125 nelion hotellihuone voi tuntua vahan turhan suurelta, mutta me ainakin nukumme (ainakin talla hetkella, kop kop) tosi hyvin kun makuuhuoneita on kaksi ja on ihan kiva, etta saa hetken hengahtaa aikuisten kesken olkkarissa kun saa lapset nukkumaan. Stella on nukkunut taalla semmoisia 10-11 h unia ja Santekin hemmoitteli minua mm. viime yona nukkumalla 5, 3 ja 2 h patkat.

Sante on alkanut kontata aivan tosissaan, eika hanella ole paljon vaihtoehtojakaan kun paljaalla iholla ei oikein ryomita kivilattialla. Puhetta poitsulta tulee koko ajan ja "mammammaa" tarkoittanee ruokaa, ehka :) Ruoka maistuu Santelle aika huonosti, mutta hyvinvoivalta han silti vaikuttaa. Ja onneksi minulta tulee paljon maitoa, niin aika pitkalti silla mennaan. Oon myos miettinyt, etta ehka naissa paikallisissa ihanissa hedelmissa on enemman elinvoimaa niin riittaa pienempikin ruokamaara. Paikalliset jaksavat ihastella isoa ja nauravaista poikaamme ja haluavat ottaa Santea syliin. Vahan aikaa han jonkun sylissa jaksaa olla kunnes taytyy taas paasta aidin tai isin sylkkyyn.

Stella taas nauttii olostaan eniten kun paasee uimaan. Tytto on rohkaistunut kovasti ja tykkaa uimakoululeikista. Silloin harjoitellaan veden alle menemista ja sukeltamista aidin avustamana. Isin kanssa lempparileikki lienee altaan reunalta tai vesiputouksesta hyppaaminen. Kasperin kanssakin on mukavasti loytynyt yhteinen savel, joten saman ikainen leikkikaverikin on paikanpaalla. Ihan mahtavaa!

Lampotila on toistaiseksi ollut kohtuullisen siedettava, varsinkin kun tuuli viilentaa oloa mukavasti. Lahiravintolan nainen vaan varoitteli, etta huhtikuussa lampotilat nousevat, mutta onneksi olemme jo vahan sopeutuneet tanne helteeseen.

Retket ovat toistaiseksi olleet lahiseudulle, eli olemme tosiaan kayneet rannalla ja eilen olimme vesipuistossa. Suunnitelmissa on yhteisretki Timosten kanssa Open Zoo-elaintarhaan ja mahdollisesti myos SiAm -vesi- ja huvipuistoon. Iisilla vaihteella taalla mennaan ja ollaan onnellisia, etta saadaan olla yhdessa perheena ja nauttia lomasta.

Lampimia halauksia kaikille!

-SsSs-

ps. yritin ladata kuvia, mutta tama hotelliaulan kone ei jostakin syysta tunnista kamerani muistikorttia. Joten taytyy katsoa jos saan jotenkin tanne kuvia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti